Gelderland

Man valt in slaap met pannetje op vuur Nieuwendijk Apeldoorn

APELDOORN – De bewoner van een appartement aan de Nieuwendijk in Apeldoorn heeft erg veel geluk gehad. De man was in slaap gevallen terwijl er een pannetje op het vuur stond wat op een gegeven moment aan het aanbranden was.

Rond 02.00 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een woningbrand. Bewoners van een appartementencomplex hoorden een brandalarm afgaan bij de buurman en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer rukte met een blusvoertuig en een hoogwerker uit en waren snel ter plaatse.

Bij aankomst van de brandweer, bleek er in de woning rook te hangen. De brandweerlieden konden via de achterzijde de woning betreden waarop zij in de woning de bewoner, al slapend aantroffen. Het kostte de brandweerlieden enige moeite om de man wakker te krijgen. Toen de man wakker werd, kon hij zelf naar buiten lopen. De man is door toegesneld ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

Het pannetje wat aangebrand op het fornuis stond, is door de brandweer naar buiten gebracht.

De woning heeft door het incident enige rookschade opgelopen. Ook is de voordeur beschadigd. De brandweer heeft deze namelijk er uit gebeukt.

Stichting Salvage komt ter plaatse namens de verzekering. Ook de woningbouw coƶperatie wordt in kennis gebracht.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen