Gelderland

Enorme uitslaande brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Noorderbreedte Elburg

ELBURG – Op het bedrijventerrein van Elburg is even na half elf gisterenavond een grote brand uitgebroken. De vlammen sloegen hoog uit een gebouw en de oostenwind dreef de zwarte rookwolken richting Elburg. Er werd een NL-Alert verstuurd in de omgeving. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren dicht te doen.

De brand woedde in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Noorderbreedte, op het bedrijventerrein ingeklemd tussen de Rondweg en de N309. De brandweerkazerne van Elburg zit daar ook en brandweerlieden daarvan zijn inmiddels met alle macht bezig het vuur te bestrijden.

Ook andere teams uit de regio zijn opgeroepen. Vijf blusvoertuigen, een waterwagen en twee hoogwerkers zijn ter plaatse, zo meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De brandweer pompt onder meer water uit de vijver langs de provinciale weg. Op foto’s is te zien dat het getroffen bedrijfspand bijna volledig is verwoest.

Vanwege het vele ‘vliegvuur’ (door de lucht vliegende vonken) is de kans aanwezig dat het vuur overslaat. Mede daarom beschouwt de brandweer dit inmiddels als ‘zeer grote brand’. Sommige huizen in de omgeving hebben rieten daken en lopen meer gevaar. Er wordt een extra waterwagen en tankautospuit ingezet.

Wie last heeft van de rook, wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Inmiddels is er een NL-alert bericht uitgegaan in Elburg en een deel van Flevoland om mensen te waarschuwen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

De brand trekt veel bekijks, tientallen mensen zijn op het vuur afgekomen. Over de oorzaak van de vlammenzee is op dit moment nog niks bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen