Gelderland

Zeer grote dakbrand De Ploeg Apeldoorn, enorme rookontwikkeling

APELDOORN – Een grote brand heeft toegeslagen in een gebouw aan de Ploeg in Apeldoorn, waarbij het dak volledig in brand staat. De resulterende rookpluim is massief en zichtbaar over een aanzienlijke afstand.

In deze kritieke situatie zijn de hulpdiensten in hoogste staat van paraatheid gebracht. De brandweer heeft de status opgeschaald naar GRIP 1, wat aangeeft dat de brand mogelijke gevolgen kan hebben voor de bredere omgeving. Brandweereenheden uit Apeldoorn, Deventer en Epe zijn opgeroepen om te helpen bij het bestrijden van de brand.

Vier appartementen boven de plaatselijke Aldi supermarkt zijn volgens recente rapporten betrokken bij de brand. Daarnaast zijn er mediaberichten over de mogelijke aanwezigheid van asbest. Het is echter nog niet bevestigd of er daadwerkelijk asbest betrokken is bij de brand. Meer informatie hierover wordt zo spoedig mogelijk verstrekt.

In reactie op de brand heeft de politie een groot gebied rondom de brandhaard afgezet om de veiligheid van het publiek te garanderen en om de hulpdiensten de ruimte te geven om hun werk uit te voeren.

Een nabijgelegen kinderdagverblijf heeft snel en efficiënt gereageerd op de ontstane situatie, waarbij alle kinderen veilig zijn geëvacueerd. Informatie over mogelijke gewonden is momenteel nog niet beschikbaar.

Gezien de ernst van de situatie is er een NL-Alert afgegeven. Dit waarschuwingssysteem informeert mensen in de omgeving van een noodsituatie. Mensen die zich in de buurt van de brand bevinden, worden geadviseerd het nieuws en eventuele veiligheidsinstructies nauwgezet te volgen.

Vanwege de warme weersomstandigheden zijn er extra eenheden ingezet om te rouleren in de hitte. De brand blijkt zich uit te breiden naar meerdere woningen, en vier blusvoertuigen zijn momenteel ingezet om de brand te bestrijden.

Tot slot wordt er een politiehelikopter ingezet om de situatie vanuit de lucht te overzien. De hoge mate van inzet door alle hulpdiensten onderstreept de ernst van de situatie.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen