Gelderland

Flink stuk bos afgebrand Asselsestraat Apeldoorn vermoedelijk door brandstichting

APELDOORN – In een bosperceel langs de Asselsestraat in Apeldoorn heeft vrijdagochtend een korte maar felle bosbrand gewoed. De oorzaak van de brand wordt onderzocht, maar brandstichting lijkt de oorzaak van de brand.

De brand werd rond 09.35 uur gemeld bij de brandweer. De brandweer rukte vervolgens groots uit, vijf blusvoertuigen, twee waterwagens en ondersteunend materieel kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een bosbrand van zo’n 10 bij 5 meter. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle waarna kon worden begonnen met nablus werkzaamheden.

In de buurt van de brand troffen brandweerlieden een flesje aan met daaromheen druppels. De politie en brandweer vermoeden dan ook dat er sprake is van brandstichting en gaan verder onderzoek doen.

Het flesje zal door de politie in beslag worden genomen voor verder sporen onderzoek.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen