Overijssel

16-Jarige jongen in zorgwekkende toestand na zwemongeval in IJssel

Zaterdagmiddag kwam een 16-jarige jongen in problemen tijdens het zwemmen in de IJssel bij Deventer. De jongen kwam tijdens het zwemmen niet meer boven water. Zijn vrienden en andere zwemmers die het voorval zagen gebeuren, sloegen onmiddellijk alarm.

Rond 15.00 uur kwamen verschillende meldingen binnen via 112. Er werd gemeld dat een zwemmer niet meer boven water was gekomen. De hulpdiensten, waaronder meerdere duikteams en brandweerboten, rukten massaal uit. Er kwamen ook drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De brandweerboten en duikers begonnen onmiddellijk met het zoeken naar het slachtoffer.

Na enige tijd werd de jongen door de brandweerduikers gelokaliseerd. Dit gebeurde onder het toeziend oog van tientallen omstanders. De jongen werd gereanimeerd en daarna met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een officier van dienst van de politie meldde dat de 16-jarige jongen in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is gebracht.

Gedurende het incident plaatste de brandweer schermen om de reddingsoperatie af te schermen. Op de kade langs de IJssel stonden tientallen nieuwsgierige mensen die op het geluid van de sirenes waren afgekomen.

De politie gaat uit van een tragisch ongeval en doet daarom geen verder onderzoek. Het blijft echter onduidelijk hoe de jongeman in de problemen kwam.

De vrienden van het slachtoffer worden door de politie slachtofferhulp aangeboden. Ook andere badgasten die het incident hebben zien gebeuren, kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp.

Gerelateerde artikelen