Gelderland

Grote brand in hooischuur Langedijk Hall, rook in wijde omtrek zichtbaar

HALL – Bij een boerderij aan de Langedijk in Hall (Gemeente Brummen), is zaterdagochtend een grote brand uitgebroken in een hooischuur. Daarbij komt veel rook vrij wat in de wijde omtrek is te zien. 

Rond 06.30 uur brak de brand uit. De brandweer schaalde vrij snel op naar grote brand. De schuur lag vol met hooi. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur van binnen al volledig in brand. De brandweerlieden hadden het vuur na enige tijd onder controle. Met behulp van een kraan werd het hooi uit de schuur gehaald waarna de brandweerlieden dit konden blussen.  De brandweer is met drie blusvoertuigen, een hoogwerker en ondersteunend materieel, denk aan waterwagens voor voldoende bluswater, ter plaatse.  De oorzaak van de brand is niet bekend.

De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland meldt via Twitter dat de rookontwikkeling richting Zutphen trekt. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden als er rookoverlast wordt ervaren. Bij de brand raakte niemand gewond.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen