Gelderland

Zeer grote GRIP 2 brand in rijtjeswoningen Arnhem, vier mensen naar ziekenhuis

ARNHEM – In een woning rijtjes woning aan de Van Kingsbergenstraat in Arnhem is een zeer grote brand uitgebroken. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Bij de brand komt veel rook vrij.

Rond 11.45 uur kwamen er bij de meldkamer meerdere 112 meldingen binnen. Bij aankomst van de brand was er al sprake van een felle uitslaande brand in een van de woningen. De brandende woning, staat in een woonblok. De naastgelegen woningen lopen ook gevaar. Zeker twee naastgelegen woningen hebben intussen ook vlam gevat.

Opschaling

De brandweer is met zeker zo’n 20 voertuigen uitgerukt. Er is opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 2. Daardoor komen er meer brandweervoertuigen en officieren ter plaatse.

Bij de brand komt veel rook vrij wat in de wijde omtrek te zien. Op de daken van de rijtjes woningen liggen zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat de brand zich snel kan uitbreiden via het dak. Acht woningen zijn door de brandweer ontruimd.

Slachtoffers

Er staan naast de vele brandweerwagens ook vier ambulances en een traumahelikopter in de buurt. Vier personen zouden naar het ziekenhuis zijn overgebracht vanwege rookinhalatie.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De omgeving is ruim afgezet.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen