Landelijk

Voorlopig laatste tropische dag, vanaf morgen 10 graden koeler

NEDERLAND – Vandaag kan het in Nederland lokaal 30 graden of warmer worden. En na vandaag lijkt er voorlopig een einde te komen aan de tropische temperaturen.

Waar het vandaag nog lokaal 32 graden kan worden met volop zon, zakt morgen de temperatuur naar de 23 en 24 graden. Een flinke temperatuurwissel. Ook is er meer regen op komst, iets wat we de afgelopen weken nauwelijks tot niets van hebben gezien.

Het opvolgende weekend ziet het er naar uit dat de temperatuur verder gaat zakken tot onder de 20 graden.

Ook tijdens de slotdagen van juni en in het eerste weekend van juli is het (licht) wisselvallig. De zon schijnt geregeld, maar van tijd tot tijd trekken ook gebieden met regen of enkele buien over het land. Vooral donderdag en zaterdag is de kans op regen groot.

Foto: Engin Akyurt vanaf Pixabay

Gerelateerde artikelen