Gelderland

Felle brand in bouwcontainer Anklaarseweg Apeldoorn

APELDOORN – Een felle brand in een bouwcontainer vol met afval zorgde ervoor dat de Apeldoornse brandweerlieden afgelopen nacht hun handen vol hadden.

Rond 00.30 uur zag een voorbijganger vlammen uit de container komen langs de Anklaarseweg stond. De vlammen sloegen al meters hoog uit de container en raakte bijna de takken van een boom die in de buurt stond. Ook het gras naast de container begon met branden. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle. Daarmee was nog niet de klus geklaard. De container lag namelijk vol met afval en moest daarom volledig vol gegooid worden met water. Een waterwagen kwam ter plaatse om de container vol te laten lopen met water.

Na ruim een uur keerde de brandweer terug richting de kazerne. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen