Landelijk

Code oranje actief voor storm Poly, windstoten tot 120km/uur

NEDERLAND – De komende uren trekt Storm Poly over Nederland. Het KNMI heeft code geel opgeschaald naar code oranje vanwege het slechte weer deze ochtend. In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en in het IJsselmeergebied komen zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u.

Tegen het einde van de ochtend krijgen ook de provincies Overijssel, Friesland, Drenthe en Groningen te maken met zeer zware windstoten van 100-120 km/u. De wind waait uit het westen.

Wegverkeer

De ANWB, Rijkswaterstaat en het KNMI raden aan voorzichtig te zijn als je de weg op moet. Zij verwachten een zeer drukke ochtendspits met kans op ongelukken door de harde wind die gepaard gaat met regen.

Schiphol

Het KNMI verwacht dat halverwege de middag de wind meer gaat liggen. Schiphol laat tussen 09:00 en 15:00 uur minder of helemaal geen vluchten opstijgen of landen op de luchthaven. Vlieg je van of naar Schiphol? Check de actuele vluchtinformatie voordat je vertrekt naar de luchthaven. Is jouw vlucht geannuleerd of vertraagd? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Treinen

Ook de NS en ProRail zetten zich schrap voor de storm wat ongetwijfeld voor problemen op en rond het spoor gaat zorgen. De NS adviseert goed de reisplanner in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen