Noord-Holland

Enorme boom omgewaaid door storm Houtmankade Amsterdam

Op woensdagmiddag 5 juli, omstreeks 12.30 uur, raasde een hevige storm door Amsterdam en liet een spoor van schade achter zich. De Houtmankade – S100 was een van de locaties die aanzienlijk getroffen werd, waar een grote boom door de hevige wind werd ontworteld en op de weg viel. Hierbij werd ook een verkeerspaal gebroken.

Hoewel de storm voor veel overlast zorgde in de stad, zijn er geen berichten van persoonlijke ongevallen of gewonden in verband met de gebeurtenissen op de Houtmankade. De hulpdiensten hebben het gebied afgezet om de situatie veilig te kunnen aanpakken en verdere risico’s voor het publiek te voorkomen.

Het verkeer ondervond flinke hinder van de storm, vooral in en rond het getroffen gebied. Weggebruikers werden geadviseerd om alternatieve routes te zoeken waar mogelijk, gezien de voortdurende werkzaamheden aan de schadeherstel.

In reactie op de storm heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) code rood uitgeroepen voor meerdere provincies. Deze waarschuwing werd ondersteund door een advies van Rijkswaterstaat aan het publiek om niet de weg op te gaan, tenzij absoluut noodzakelijk.

Naarmate Amsterdam zich herstelt van de gevolgen van de storm, blijven de hulpdiensten alert en klaar om te reageren waar nodig. We zullen verdere updates over de situatie verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar is.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen