Noord-Holland

Tram ontspoort en ramt tegen paal na aanrijding met busje Piet Heintunnel Amsterdam

AMSTERDAM – Woensdagmorgen 5 juli rond 08.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Piet Heintunnel – s114 in Amsterdam.

Een bestelbus is hier op een tram ingereden, waarna de tram ontspoorde en tegen een paal tot stilstand kwam. De schade is enorm Een passagier van de tram raakte bekneld bij het ongeval en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Overige passagiers liepen lichte verwondingen op. De bestuurder van de bestelbus hoefde niet mee naar het ziekenhuis, maar de tramchauffeur werd uit voorzorg wel overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen