Gelderland

Vrouw en baby gewond na ongeval in spoortunnel Laan van Osseveld Apeldoorn

APELDOORN – Bij een ongeluk in de spoortunnel Laan van Osseveld in Apeldoorn zijn woensdagmiddag een vrouw en een baby gewond geraakt. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde even na half drie, nadat de bestuurster van de zwarte Seat door een nog onbekende oorzaak in botsing kwam met de Volvo. De bestuurster van de Seat belandde vervolgens tegen de zijkant van de tunnelbak aan de verkeerde kant van de weg.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere ambulances en brandweerwagens werd er ook een mobiel medisch team gealarmeerd. De traumahelikopter werd uiteindelijk geannuleerd toen bleek dat de slachtoffers geen zware verwondingen hadden. Zowel de bestuurster van de Seat als een baby’tje dat in de auto zat, zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de Volvo kwam met de schrik vrij.

De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht. Agenten hebben verklaringen opgenomen van getuigen en betrokkenen. De Laan van Osseveld is een belangrijke verkeersader en is momenteel afgesloten voor verkeer. Dit zorgt voor aanzienlijke hinder aan de oost- en noordkant van de stad.

Beide voertuigen worden door een bergingsbedrijf weggesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen