Gelderland

Ernstig ongeval Hierden, automobiliste schept groepje militairen Molenweg

HIERDEN – Bij een zeer ernstig ongeluk op de Molenweg in Hierden (Gelderland) zijn vijf militairen gewond geraakt. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 23.45 uur nadat de bestuurster van een rode auto een groep van 14 militairen over het hoofd zag. Vijf militairen werden door de automobiliste geschept en raakten gewond. De auto raakte door de klap fors beschadigd. De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere brandweerwagens en ambulances kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Deze landde in een weiland naast de plek van het ongeluk.

De hulpdiensten hebben zich ontfermd over de gewonden. De vijf militairen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij en is door de politie meegenomen voor verhoor.

De toedracht van het ongeluk wordt door de politie en de Koninklijke Marechaussee onderzocht. Op de plek waar het ongeluk gebeurde was het vanwege het latere tijdstip erg donker. In combinatie met de donkere militaire kleding zou het kunnen zijn dat de bestuurster de militairen niet heeft gezien. De Molenweg is vanwege het onderzoek in beide richtingen volledig afgesloten. De auto zal door een berger worden afgesleept zodra het onderzoek ter plekke is afgerond.

De 9 militairen die niet gewond zijn geraakt zijn opgevangen op een militaire kazerne in de buurt. Zij zijn flink geschrokken.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen