Gelderland

Vlammenzee verwoest elektrische auto parkeerplaats Bussloo Wilp

WILP – Op donderdagavond is er een elektrische auto volledig in vlammen opgegaan op het parkeerterrein van recreatieplas Bussloo in Wilp. De oorzaak van de brand is onbekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Net voor middernacht ontving de brandweer een melding via 112 dat er een brandende auto was op een parkeerplaats langs de Kneuterstraat. Twee voorbijgangers, die op weg naar huis waren, ontdekten de brand. Ze zagen een oranje gloed en dachten eerst dat het een groot kampvuur was. Pas toen ze beter keken, beseften ze dat het een auto was die volledig in brand stond.

De gealarmeerde brandweerlieden uit Twello waren snel ter plaatse. Bij aankomst bleek de auto al grotendeels uitgebrand te zijn, waarbij alleen het frame overbleef. Het kostte de brandweer moeite om het vuur volledig te doven vanwege het feit dat de auto elektrisch was. Om die reden werd er een adviseur gevaarlijke stoffen en een officier van dienst ter plaatse gevraagd.

Aangezien er weinig over is van de auto, blijft de oorzaak van de brand onbekend en zal dit een raadsel blijven. Niettemin sluit de politie brandstichting niet uit.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen