Gelderland

Jonge kraai vast in boom met visdraad, Apeldoornse brandweer redder in nood

APELDOORN – De brandweer heeft zondagochtend in Apeldoorn een jonge kraai gered die vast zat in een boom met visdraad. De brandweer heeft de jonge kraai uit de boom gehaald en het visdraad verwijderd.

Rond 10.00 werd de vogel in “nood” ontdekt door voorbijgangers. Deze zagen in een boom in het Matenpark een jonge kraai fladderen en zagen dat deze vast zat met visdraad om een tak. De brandweer werd opgeroepen en waren snel ter plaatse. De brandweerlieden konden met behulp van een lader de jonge kraai uit de boom halen waarna zij het vogeltje van het visdraad wisten te bevrijden.

De jonge kraai kreeg van de brandweer nog wat water waarna deze weer terug werd gezet in de natuur. Dit keer kon de jonge kraai zich “zo vrij als een vogel” bewegen.

Foto’s: John Stevens/LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen