Gelderland

Ruim 400 varkens overleden bij grote brand in veeschuur Aalten

AALTEN – Bij een zeer grote brand afgelopen nacht in een veeschuur aan de Brakenweg in Aalten, zijn ruim 400 varkens om het leven gekomen.

De eerste melding kwam rond 02:30 uur binnen bij de meldkamer. Een schuur stond toen al volledig in brand. Niet veel later vatte een tweede schuur met varkens vlam. Er werd ook een NL-Alert verstuurd vanwege de vele rook. Rond 04:30 uur werd ook de hulp ingeroepen van de Duitse brandweer aangezien Aalten dicht tegen de Duitse grens ligt.

In de veeschuur stonden zo’n 600 varkens. Ruim 170 dieren zijn in veiligheid gebracht, maar 400 andere varkens hebben de brand niet overleefd. Dat meldde de Officier van Dienst van de brandweer. Rond 04:00 uur vannacht werd het sein brand meester gegeven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt volgens de Officier van Dienst moeilijk te achterhalen.

Gerelateerde artikelen