Drenthe

Wolf doodgeschoten door politie na aanval op schapenboer Drenthe

WAPSE – Vanmorgen is een schapenboer aangevallen door een wolf in het Drentse dorpje Wapse. De wolf viel de schapen van de boer rond 07:00 uur vanmorgen aan. In overleg heeft de politie de wolf doodgeschoten. Dat meldt RTV Drenthe op haar website.

Rond 07:00 uur probeerde de boer de wolf weg te jagen bij zijn schapen. De wolf zou namelijk zijn schapen aanvallen. De boer werd door de wolf in zijn arm gebeten toen de boer met een hooivork en een schep de wolf naderde. Twee uur later werd de wolf door de politie in overleg met de burgemeester van de gemeente Westerveld doodgeschoten. Een ‘ingrijpende beslissing’ noemt burgemeester Rikus Jager het.

De boer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met letsel aan zijn pezen in zijn onderarm. Volgens een woordvoerder van de politie moet het nog officieel bevestigd worden dat het om een wolf ging. Volgens hem lijkt het er sterk op dat de verwondingen bij de boer zijn aangebracht door een wolf.

Het stuk land waar de schapen staan is omringd met een wolfwerend hek. Volgens specialisten is de wolf daar onderdoor gekropen om zo bij de schapen te komen.

Foto: Rain Carnation vanaf Pixabay

Gerelateerde artikelen