Gelderland

Meerdere schuren afgebrand Vlijtseweg Apeldoorn, politie vermoedt brandstichting

APELDOORN – In een nieuwbouwwijk aan de Vlijtseweg in Apeldoorn zijn afgelopen nacht meerdere schuren volledig in vlammen opgegaan. De politie gaat uit van brandstichting gezien er bij andere schuren ook brand lijkt te zijn gesticht.

Rond 03.30 uur kreeg de brandweer een 112 melding binnen dat er een schuur in brand zou staan. Een beveiliger reed over de Vlijtseweg toen hij de vlammenzee zag. De brandweer was snel ter plaatse en trof een flinke vlammenzee aan. Drie schuren stonden op verschillende plekken in de straat in brand. De brandweer schaalde snel op zodat er voldoende materieel ter plaatse kwam.

Drie schuren gingen volledig in vlammen op. Ondanks de snelle blusactie van de brandweer liepen meerdere woningen rookschade op. Een woning liep zowel rook als brandschade op.

Omdat de branden op verschillende plekken waren, gingen de brandweerlieden ook de andere schuren langs in de straat en ook bij deze bleek er gepoogd om brand te stichten. De politie is daarom een onderzoek gestart. Een omgeving van de schuren is afgezet met linten.

De forensische opsporing en recherche van de politie gaan onderzoek doen. Mensen die iets verdachts hebben gezien rondom de Vlijtseweg tussen 03.00 en 03.30 uur kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

De schade loopt in de tienduizenden euro’s. De Vlijtseweg was vanwege de inzet van de brandweer volledig afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen