Zuid-Holland

Brandweer urenlang in de nacht bezig om paard uit sloot te halen Rotterdam

HOOGVLIET ROTTERDAM – Zaterdagmorgen 15 juli rond 02.15 uur is er een paard te water geraakt aan de Welhoeksedijk in Hoogvliet Rotterdam.

Het paard stond in een weiland en viel door een onbekende oorzaak in de sloot. Een voorbijganger op de dijk zag het paard in de sloot liggen en alarmeerde de hulpdiensten. Omdat het paard op een lastige plek in de sloot lag met een erg steile slootkant werd voor extra materiaal opgeschaald naar middelhulpverlening. De brandweer heeft eerst met een graafmachine van een bedrijf uit de buurt de slootkant afgegraven. Het paard kon hierna met veel mankracht en met behulp van de graafmachine uit de sloot worden getrokken.

Een dierenarts heeft het paard nagekeken, maar het paard bleekt verder geen letsel te hebben opgelopen.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen