Gelderland

Wielrenner gewond na aanrijding met onopvallende politieauto Otterloseweg Ugchelen

UGCHELEN – Bij een ongeluk op de Otterloseweg tussen Hoenderloo en Ugchelen is een wielrenner gewond geraakt na een ongeluk met een onopvallende politiewagen. De wielrenner is overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is dicht vanwege onderzoek.

Het ongeluk gebeurde rond 10.00 uur ter hoogte van de Hoenderloseweg. Twee wielrenners staken daar de Otterloseweg over. Een van de twee kwam in botsing met de onopvallende politiewagen. Dat het een harde klap moet zijn geweest is goed zichtbaar, in de ruit van de auto zit een forse barst. Ook ligt de fiets van het slachtoffer enkele meters van de oversteekplaats af.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de gewonde wielrenner. Het ambulancepersoneel heeft deze in een vacuüm matras gelegd waarna het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

De twee agenten in de onopvallende politiewagen, waren bezig met een rijopleiding. De weg is vanwege politieonderzoek afgesloten. Het verkeer tussen Hoenderloo en Apeldoorn moet daarom ook een stukje omrijden.

De agenten hebben van de betrokkenen een verklaring opgenomen en van getuigen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen