Opmerkelijk

Traumahelikopter LifeLiner 1 na 28 jaar weg bij VUmc Amsterdam

AMSTERDAM – Het is een bekend gezicht voor vele Amsterdammers. De opstijgende traumahelikopter vanaf het VUmc in Amsterdam aan de Boelelaan. Na 28 jaar zal dit niet meer gebeuren. Vanaf vandaag staat de traumahelikopter namelijk gestationeerd op het Westelijk Havengebied.

Het dak van het ziekenhuis wordt al sinds 1995 gebruikt door het Mobiel Medische team en de traumahelikopter. In 2021 werd echter besloten dat de traumahelikopter moest verplaatsen. De voornaamste reden hiervan is de geluidsoverlast van omwonenden.

De traumahelikopter wordt soms wel 6 of 7 keer per dag opgeroepen. Voor de omgeving brengt dit heel veel geluid met zich mee. Vandaar dat er besloten is dat de traumahelikopter opstijgt vanaf het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

De aankomende periode blijft het heliplatform van het VUmc wel operationeel omdat de afdeling acute cardiologie de aankomende jaren nog open blijft.

Foto: Archief

Gerelateerde artikelen