Flevoland

Grote uitslaande brand in bedrijfspand Grootzeil Zeewolde

ZEEWOLDE – Op het dak van een bedrijfspand aan het Grootzeil in Zeewolde is maandagochtend brand uitgebroken. Het vuur was bij aankomst van de brandweer uitslaand.

De brandweer van Zeewolde en Harderwijk werden om 08:35 uur opgeroepen voor een melding van een brand op een dak waar zonnepanelen op zouden liggen.

Binnen 10 minuten werd er opgeschaald waarna er voertuigen uit de directe omgeving werden opgeroepen. Op het dak van een bedrijf heeft door een nog onbekende oorzaak brand gewoed. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Het bedrijf is ontruimd. Bij de brand raakte voor zover bekend niemand gewond. De brandweer van Zeewolde, Harderwijk, Nijkerk en Almere kwamen ter plaatse en zijn momenteel nog druk bezig met nabluswerkzaamheden.

De brandweer had veel brandslangen nodig om het vuur te bestrijden. Doordat de kazerne van de brandweer op nog geen 200 meter zit, was de brandweer snel ter plaatse. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het pand volledig in vlammen opging. Desondanks is de schade aan het dak/pand groot.

Foto’s: John Stevens/LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen