Gelderland

Veel rookontwikkeling bij brand in trappenhuis Fauststraat Apeldoorn

APELDOORN – In het trappenhuis van een appartementencomplex aan de Fauststraat in Apeldoorn heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Rond 01.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een flatbrand. Al snel kwam er meer informatie binnen dat er op de tweede etage van het complex, in het trappenhuis brand zou woedden. De brandweer schaalde snel op naar middel brand, mede uit voorzorg. Bij aankomst van de brandweer bleek het vuur mee te vallen. Wel stond het trappenhuis gevuld met rook.

Terwijl de brandweer druk bezig was met het ventileren en nablussen, besloten enkele bewoners van het complex om hun woning te verlaten om te zien wat er aan de hand was.

Naast de brandweer was er ook een ambulance ter plaatse. Deze bleek uiteindelijk niet nodig omdat er bij de brand niemand gewond is geraakt.

De oorzaak van de brand is een raadsel. Houtwerk met isolatiemateriaal had vlam gevat. Brandstichting wordt niet uitgesloten aldus de politie. De schade aan het trappenhuis is fors, mede door de rookschade.

Foto’s: LDG fotografie

Gerelateerde artikelen