Gelderland

Parachutist 2 uur vast in boom na parachutesprong Vliegveld Teuge


TEUGE – Op een zonnige middag op vliegveld Teuge moesten de hulpdiensten groots uitrukken toen een parachutist tijdens de landing in een boom belandde. De uitdagende situatie vereiste een gecoördineerde inspanning van hulpdiensten om de parachutist veilig op de grond te krijgen.

Op het moment van de landing bevond de parachutist zich op een hoogte van ongeveer vijftien meter, waar hij ongelukkig in een boom terechtkwam. Direct na het incident werd de hulp van de brandweer ingeroepen, maar vanwege de moeilijke locatie van het slachtoffer kon men hem niet gemakkelijk bereiken. Als reactie hierop werden er versterkingsteams opgeroepen.

Deze versterkingsteams bestonden uit het hoogte-reddingsteam van de brandweer Amersfoort, het quick response team van de brandweer Hilversum en een gespecialiseerd arrestatieteam van de politie, dat bedreven is in klimtechnieken.

Om toegang te krijgen tot de boom waarin de parachutist hing, werden omliggende bomen zorgvuldig weggezaagd. Bovendien werd een valkussen strategisch geplaatst om ervoor te zorgen dat de man veilig zou landen als hij zou vallen. Na een inspanning van ongeveer twee uur slaagden de reddingsdiensten erin om de parachutist uit de benarde situatie te bevrijden en terug te brengen naar de begane grond.

Op dit moment is de toestand van de parachutist onduidelijk, en het is nog niet bevestigd of hij verwondingen heeft opgelopen tijdens het incident

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen