Gelderland

Automobilist spoorloos nadat auto meerdere malen over de kop slaat Terwolde

TERWOLDE – Een automobilist is afgelopen nacht met zijn auto van de dijk afgereden tussen Deventer en Terwolde. De automobilist raakte na een flauwe bocht van de weg, vloog over de kop en belandde enkele tientallen meters van naast de weg onder aan de dijk tegen een boom.

Rond 00.30 uur zag een voorbijganger de zwaar beschadigde auto liggen naast de Bandijk en belde het alarmnummer. Meerdere politiewagens en brandweerwagens spoedden zich richting de ongevalslocatie. Bij aankomst troffen de hulpdiensten echter niemand meer in of bij het zwaar beschadigde voertuig aan. Hierop zochten de brandweerlieden, met onder andere warmtebeeldcamera’s de omgeving af. In de buurt van het ongeluk stonden enkele woonboerderijen, maar voor de rest is het voornamelijk weilanden.

Ook de politie zocht naar de mogelijke inzittende(n). Agenten keken onder meer door een speciale nachtkijker. Ook werden politiehonden ingezet. Het vermoeden bestaat dat de naar waarschijnlijkheid gewonde bestuurder, na het ongeluk is gevlucht. Gezien de enorme schade en impact, zal de bestuurder verwondingen hebben opgelopen om die redenen zochten de hulpdiensten nog lang door. Echter concludeerden zij na 1.5 uur zoeken dat het verder geen zin had om door te zoeken. Hierop werd de zoekactie gestaakt.

De zwaar beschadigde auto, met buitenlands kenteken, is door een berger afgesleept. De politie laat weten onderzoek te doen naar de identiteit van de bestuurder.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen