Gelderland

Bakwagen verwoest na brand Aalbert Cuyplaan Apeldoorn

APELDOORN – Een bakwagen is afgelopen nacht in Apeldoorn door vlammen verwoest. De oorzaak van de brand is onduidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Rond 02.30 uur zag een buurtbewoner van de Aalbert Cuyplaan in de Apeldoornse wijk Orden hoe vlammen de voorzijde van de bakwagen verwoeste en belde 112. De brandweer was snel ter plaatse en wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen geparkeerde auto. De voorzijde van de bakwagen (motorcompartiment en de cabine) brandde volledig uit.

Ondanks dat de vlammen niet oversloegen naar de naastgelegen auto heeft deze wel aanzienlijke schade opgelopen.

De politie heeft met de melder gesproken en met eigenaren van de voertuigen. Omdat de schade enorm is aan de bakwagen, zal de oorzaak niet meer achterhaald kunnen worden. Om die redenen kan de politie niet melden hoe de brand is ontstaan, brandstichting wordt niet uitgesloten omdat de bakwagen al ruim 2 uur geparkeerd stond en een technische oorzaak om die redenen zeer klein wordt geschat.

Een berger zal de zwaar beschadigde bakwagen afslepen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen