Gelderland

Jonge bestuurder aangehouden na crash tegen geparkeerde auto Apeldoorn

APELDOORN – Dat met alcohol op rijden niet verstandig is, blijkt ook zo op de vroege zondagochtend in Apeldoorn daar knalde een automobilist tegen een geparkeerde auto. De bestuurder bleek te veel gedronken en werd aangehouden.

Rond 04.45 uur reed de jonge bestuurder met zijn witte polo vanuit het centrum van Apeldoorn over de Wilhelmina Druckerstraat in de richting van de Prins Willem-Alexanderlaan. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en ramde een geparkeerde auto rechts van de weg deze schoot door tegen een boompje. De bestuurder kwam met zijn witte polo, die door de klap zwaar beschadigd raakte niet veel verderop tot stilstand.

Bewoners van de Wilhelmina Druckerstraat zagen hoe de bestuurder en diens passagier uitstapte. De bestuurder bleek behoorlijk onder invloed van alcohol en werd na aankomst van de politie aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor rijden onder invloed.

Beide inzittenden van de polo raakten niet gewond. Beide auto’s daarin tegen liepen forse schade op en moesten door een berger worden afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen