Zuid-Holland

Zeer grote brand (GRIP 2) in bedrijfspand van Hennaertweg Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Zondagmiddag 30 juli rond 14.10 uur is er brand ontstaan in een bedrijfspand aan de Van Hennaertweg in Alblasserdam.

Bij aankomst van de brandweer was al sprake van een grote uitslaande brand met enorme rookontwikkeling. Vanwege de grootte van het pand en brand werd al snel opgeschaald naar het sein zeer grote brand en GRIP2 voor de onderlinge communicatie. In het pand zit onder andere een cateringbedrijf gevestigd. Het dak van het pand is volledig bedekt met zonnepanelen, deze zijn betrokken bij de brand. Door de rookontwikkeling werd de A15 afgesloten voor verkeer.

De rookontwikkeling is in de wijde omgeving te zien en trekt veel mensen naar de brand. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen