Gelderland

Man ruim uur bekneld in auto na zwaar ongeval Ooldselaan Laren

LAREN – Een 25-jarige man uit Bathmen is zondagavond ernstig gewond geraakt bij een zwaar auto-ongeluk op de Ooldselaan tussen Bathmen en Laren. De man heeft ruim een uur bekneld gezeten in zijn voertuig.

Rond 23.00 uur ging het mis toen de automobilist vanaf Bathmen richting Laren reed. Door een nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg, schampte een boom, kwam in een spin en belandde zijwaarts met zijn auto tegen een tweede boom. De hulpdiensten rukten massaal uit na de 112 melding van omwonenden die de klap hoorden. Meerdere brandweerwagens, ambulances en een mobiel medisch team uit Amsterdam kwamen ter plaatse. Het laatste genoemde komt normaal per traumahelikopter, maar moest vanwege het slechte weer noodgedwongen met de auto komen richting Laren.

De brandweerlieden zijn ruim een uur bezig geweest om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden. De man zat volgens de Officier van Dienst van de politie bekneld onder de stuurkolom en tegen de boom, wat het lastig maakte om het slachtoffer los te krijgen. Een groot deel van de auto is hiervoor zorgvuldig weggeknipt. Nadat de man door de brandweer was bevrijd werd hij overgedragen aan het ambulancepersoneel en het mobiel medisch team wat klaar stonden. De man is uiteindelijk met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, volgens de politie was de man bij kennis en heeft hij zeer zwaar beenletsel.

Van de auto is vrijwel niets meer over. Door de klap, die gigantisch moet zijn geweest, is de auto volledig in elkaar gewrongen. De brandweerlieden hebben daarnaast meerdere delen van de auto moeten openknippen en verwijderen.

De Ooldselaan was gedurende de hulpverlening en berging nog een groot deel van de nacht afgesloten geweest. Omdat de bestuurder de enige gewonde is en het om een eenzijdig ongeval gaat, doet de politie geen verder uitgebreid onderzoek naar de oorzaak.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen