Gelderland

Persoon overleden bij zeer ernstig ongeval N309 ‘t Harde

‘T HARDE – Op de N309 tussen ‘t Harde en Epe is aan het begin van de avond een zeer ernstig ongeluk gebeurd. Een dure BMW sportwagen is daar van de weg geraakt en frontaal tegen een boom gebotst nadat deze over de kop was geslagen en over de weg heen tolde. Bij het ongeluk is een dode gevallen en een zwaargewonde.

Rond 18.15 uur kregen de hulpdiensten de melding binnen. De BMW raakte door een nog onbekende oorzaak van de weg, belandde op de kop en tolde over het dak meerdere malen over het asfalt waarna hij een boom raakte. Meerdere hulpdiensten waaronder twee traumahelikopters, vier ambulances en meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Een traumahelikopter is geland bij het ongeluk.

Twee personen zijn door de brandweer uit de auto bevrijdt. Een van hen, de bijrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten. De bestuurder raakte zwaargewond.

Van de personenauto is vrij weinig meer over. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk. De weg blijft om die redenen nog voorlopig afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen