Noord Brabant

Stomdronken man (38) slingert met kinderen op achterbank over A58

TILBURG/A58 – De politie heeft afgelopen zondag meerdere meldingen ontvangen over een slingerende auto op de A58 ter hoogte van Tilburg.

Volgens de meldingen reed de auto slingerend van links naar rechts over de weg en zou daarbij bijna de vangrail hebben geraakt. De politie kwam met spoed ter plaatse en gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder stopte daarna abrupt op de vluchtstrook. Vervolgens reageerde de bestuurder sloom en vaag. De man kon amper op zijn benen staan en rook ontzettend sterk naar alcohol. Een alcoholtest die werd afgenomen gaf 760 ugl aan als resultaat. Dat is meer dan drie keer de toegestane snelheid.

Op de achterbank van de auto zaten 2 jonge kinderen. Een jongen en een meisje. Zij zijn door hun moeder opgehaald bij het politiebureau. De bestuurder, een 38-jarige man uit Roermond, is door de politie direct aangehouden.

De man gaf op het politiebureau aan dat hij direct had moeten stoppen met drinken en dat hij niet achter het stuur had moeten kruipen.

Gerelateerde artikelen