Noord-Holland

Zeer grote brand Westelijk Havengebied Amsterdam

AMSTERDAM – Donderdagmorgen 3 augustus om 05.00 uur is er brand ontstaan in het havengebied aan de Ankerweg in Amsterdam.

Vele brandweerwagens werden ingezet nadat er werd opgeschaald naar het sein zeer grote brand. De brandweer is ingezet om de brand in een loods onder controle te krijgen. Er zijn grote, zwarte rookpluimen boven het havengebied zichtbaar. De inzet van de brandweer is erop gericht om brandoverslag naar naastgelegen bouwwerken te voorkomen.

Er zijn verschillende meetploegen van de brandweer actief die eventuele overlast van rook in beeld brengen. Enkele medewerkers van bovenwinds en direct naastgelegen bedrijven kunnen door de brand niet aan het werk.

De brand woedt bij een leverancier van potgrondmengsels en grondstoffen. Het blussen van de grote loods zal zeker nog uren duren omdat er heel veel spullen in de loods staan. Zo’n brand is lastig te bestrijden.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen