Noord-Holland

Zeer grote uitslaande brand Albert Heijn Soendaplein Haarlem

HAARLEM – Er woedt momenteel een zeer grote brand in de Albert Heijn aan het Soendaplein in Haarlem. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar het sein GRIP 1.

De brand brak rond 06:45 uur uit. Aanvankelijk werd er een melding gemaakt van een brandende vrachtwagen. Medewerkers van de Albert Heijn ontdekten tijdens het laden en lossen de brand en hebben direct de brandweer gebeld. Een vrachtwagen staat in lichterlaaie in de laad en losplaats bij het magazijn en dit is overgeslagen naar de winkel. Er is een forse rookontwikkeling wat tot in de wijde omgeving is te zien.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de hele winkel in lichterlaaie staat. Er raakte niemand gewond bij de brand. Uit voorzorg zijn er enkele woningen ontruimd en straten afgesloten om de hulpdiensten goed hun werk te laten doen. Uit voorzorg zijn er meerdere ambulances gealarmeerd.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen