Noord Brabant

Uitslaande woningbrand verwoest woning Oude Bemmerstraat Beek en Donk

BEEK EN DONK – Maandagavond 21 augustus om 23.00 uur was brand ontstaan in een woning aan de Oude Bemmerstraat in Beek en Donk.

De brand was bij aankomst van de brandweer al uitslaand. Bij de brand kwam ook veel rookontwikkeling vrij. De brandweer had vanwege de felle brand al snel opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ om meer materieel aanwezig te krijgen. Rond 23.25 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Tijdens de brand waren de bewoners thuis. Zij konden tijdig de woning verlaten, maar hadden wel rook ingeademd. Een ambulance is uit voorzorg aanwezig om de personen te controleren die rook hadden ingeademd. De brand heeft flinke schade achtergelaten in de woning, waardoor de woning onbewoonbaar is verklaard. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan en tijdelijke opvang regelen. Buren van de naastgelegen woning moeten ook de nacht elders doorbrengen.

Vermoedelijk zou een kaars de oorzaak zijn van de brand. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De brand trok veel bekijks van omwonenden.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen