Gelderland

Omgeving industrieterrein Nijkerk afgezet na brand in bestelbus met mogelijk gevaarlijke stoffen

NIJKERK – Woensdagmiddag 23 augustus tegen 13.30 uur was brand ontstaan in een bestelbus aan de Melkrijder in Nijkerk.

In het laadgedeelte van de bestelbus was een hevige brand ontstaan. De brandweer heeft de bestelbus open gebroken om de brand volledig te kunnen blussen. Ondanks de snelle inzet van de brandweer is de volledige bestelbus uitgebrand. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen is de omgeving groots afgezet en opgeschaald naar het sein “middel incidentbestrijding gevaarlijke stoffen”. Het is nog niet bekend wat voor stoffen zijn aangetroffen bij de bus. Ook een bedrijfspand is volledig ontruimd.

Een naastgelegen bedrijfspand is geventileerd door de brandweer. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen