Gelderland

Bewoner vergeet pannetje op het vuur Eburonenstraat Apeldoorn

APELDOORN – Een bewoner van een appartement aan de Eburonenstraat in Apeldoorn is afgelopen nacht door de brandweer uit zijn woning gehaald terwijl zijn woning vol rook stond. Dit alles was het gevolg van een pannetje op het vuur.

Rond 01.00 uur werden bewoners van de flat wakker nadat zij een rookmelder hoorden, toen zij gingen kijken bleek dat het de rookmelder van de buurman was. Zij belde direct de brandweer die vervolgens met spoed ter plaatse kwam. De brandweer heeft de deur moeten open breken en troffen in de woning de bewoner aan. Deze is door de brandweerlieden naar buiten gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst. Zij controleren de man in verband rookinhalatie.

De oorzaak van de afgaande rookmelder bleek een pannetje op het vuur. De brandweerlieden hebben het pannetje naar buiten gebracht en daar geblust.

De woning is door de brandweer geventileerd. Hoewel er niet door de brandweer is ontruimd, stonden wel enkele bewoners van de flat buiten op de galerij. Zij werden namelijk wakker van de afgaande rookmelder en de inzet van de hulpdiensten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen