Gelderland

Politie arresteert zes Extinction Rebellion actievoerders bij ING Hoofdstraat Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft vandaag in Apeldoorn zes actievoerders van Extinction Rebellion aangehouden bij een ING winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

Er werd gedemonstreerd omdat de actiegroep eist dat ING stopt met de financiering van en dienstverlening aan de fossiele industrie. De grote groep demonstranten stonden met grote banners voor de winkel en sommige mensen waren vastgeplakt met ducttape aan de ramen.

Volgens een woordvoerder van de actiegroep verliep de demonstratie erg gemoedelijk. De medewerkers van de ING zouden niet gek op hebben gekeken dat er werd actiegevoerd voor de deur. De mensen die zijn opgepakt, zijn demonstranten die daadwerkelijk naar binnen zijn gegaan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. De demonstratie trok flink wat bekijks van omstanders.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen