Opmerkelijk

Politie Nederland krijgt BMW X1 en Ford Kuga als nieuwe basisvoertuigen

NEDERLAND – De Nederlandse politie heeft een nieuwe opdracht uitgegeven voor de levering van nieuwe basis-politievoertuigen. Onder de voorwaarde dat de proefmodellen van de auto’s ook door de politie worden goedgekeurd, worden het de BMW X1 en de Ford Kuga Full Hybrid.

Er is gekozen voor de twee best presterende personenauto’s in combinatie van de prijs en de kwaliteit. De nieuwe voertuigen moeten de huidige Volkswagen Touran en de Mercedes Benz B-klasse gaan vervangen.

Het gaat nog wel even duren voordat de nieuwe voertuigen daadwerkelijk op de weg te zien zijn. Er worden nu proefmodellen gebouwd voor verschillende basisteams in Nederland die deze mogen gaan testen in 2024. Wanneer de fase met de proefmodellen is geslaagd, worden de overeenkomsten getekend.

Als alles volgens de planning verloopt, kan er vanaf januari 2025 tot ongeveer december 2029. De eerste uitlevering wordt medio 2025 verwacht.

Uiteindelijk verwacht de politie zo’n 1100 auto’s met een fossiele aandrijving af te nemen.

Foto: Politie.nl

Gerelateerde artikelen