Utrecht

Deelscooter en prullenbak in brand gestoken Van Randwijcklaan Amersfoort

AMERSFOORT – Zondagmorgen 3 september rond 02.10 uur was brand ontstaan aan de Van Randwijcklaan in Amersfoort.

Ter hoogte van het fietspad Oude Lageweg, richting de fietstunnel onder de snelweg A28 door, had een pyromaan het wederom weer voorzien op een elektrische deelscooter van het bedrijf CHECK!. Ook vond de pyromaan het nodig om 50 meter verder het fietspad een prullenbak vangnet in brand te steken. Sinds de komst van het deelbedrijf worden geregeld de elektrische deelscooter in brand gestoken. 

De opgeroepen brandweer had deze keer moeite met de bluswerkzaamheden vanwege de twee grote accu’s in de deelscooter. Nadat de eerste tientallen liters water de scooter geraakt hadden waren en meerdere kleinen ontploffingen bij de accu’s. Na flink wat liters water verder waren de vlammen dan uiteindelijk geblust. Vanwege de veiligheid werden de accu’s door de brandweerlieden ingegraven in het naastgelegen grasveld. 

Agenten hebben een melding opgemaakt voor de gemeente om het uitgebrande wrak en de ingegraven accu’s op te komen halen. 

De pyromaan is vooralsnog nog niet gepakt. 

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen