Gelderland

Wilde achtervolging over A28, politie schiet op auto

HARDERWIJK – Afgelopen nacht heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden op de A28 vanaf Nijkerk tot aan Strand Horst. Daarbij heeft de politie geschoten.

Rond 02:15 uur zagen agenten de auto rijden. Deze stond geregistreerd als gestolen. De politie gaf een stopteken maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Tijdens de daarop volgende achtervolging haalde de bestuurder levensgevaarlijke capriolen uit. Daarbij raakte meerdere politievoertuigen beschadigd.

Agenten hebben daarna een van de banden lek geschoten maar zelfs toen besloot de bestuurder niet om te stoppen. Bij de ingang van Strand Horst reed de bestuurder dwars door een slagboom heen en belandde vervolgens in de sloot. Hierna sprong de man uit zijn auto en rende hij over de A28 heen. Daarna werd hij aangehouden.

De 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek loopt nog.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen