Gelderland

Overleden zwemmer recreatieplas Elst is 15-jarige Syrische jongen

ELST – De zwemmer die gisteren in nood raakte tijdens het zwemmen en daarbij overleed, is een 15-jarige Syrische jongen. De familie van de jongen is op de hoogte gesteld. Dat laat het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) weten, meldt De Gelderlander.

Gisteren ging het volledig mis. De jongen werd uit het water gehaald door de hulpdiensten en werd nog gereanimeerd. Dit was tevergeefs. Volgens het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) kon de jongen zwemmen. Dat is wat hij hen vertelde. De jongen woonde tijdelijk in de noodopvang in het Positllion Hotel in Arnhem. Daarvoor woonde hij in Ter Apel in het asielzoekerscentrum.

De jongen maakte deel uit van een grotere groep jonge vluchtelingen. Zij reageerden allemaal geschokt op het overlijden van de jonge jongen.

Foto: AS Media

Gerelateerde artikelen