Internationaal

Ruim 296 doden en veel gewonden na zware aardbeving in Marokko

MAROKKO – Marokko is gisterenavond zwaar getroffen door een zware aardbeving. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN zijn en bijna 300 doden gevallen en raakten er 150 mensen gewond.

Het epicentrum van de aardbeving lag enkele tientallen kilometers ten zuidwesten van Marrakesh in het plaatsje Ighil. De aardbeving vond gisterenavond plaats rond 23:00 uur en had een kracht van 6.8. De doden zijn volgens het ministerie gevallen in de provincies en gemeenten al-Haouz, Marrakesh, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua en Taroudant.

In een groot deel van Marokko waren de schokken goed te voelen. Duizenden mensen zijn hun huis ontvlucht. Demissionair premier Mark Rutte heeft via Twitter zijn medeleven uitgesproken over de slachtoffers en de getroffen mensen in Marokko.

Gerelateerde artikelen