Gelderland

Man schrikt van hoornaar in auto en belandt in kanaal Apeldoorn

APELDOORN – Een automobilist kreeg maandagmiddag de schrik van zijn leven toen er een grote Hoornaar zijn auto binnen vloog en op zijn arm ging zitten. De man schrok dusdanig erg dat hij uiteindelijk met zijn auto in het naast gelegen kanaal terecht kwam.

Het voorval gebeurde rond 12.00 uur op Kanaal Noord tussen Apeldoorn en Vaassen. De automobilist reed in de richting van Apeldoorn toen het mis ging. De man had zijn raampje los vanwege de warmte en dacht een rustig ritje richting Apeldoorn te maken toen er plots via het geopende raam een grote Hoornaar de auto binnen vloog en op de man zijn arm ging zitten. De man schrok en door zijn schrikreactie belandde hij met zijn Mercedes in het naastgelegen Apeldoorns Kanaal. De man wist via het dakraam van de auto zichzelf tijdig in veiligheid te brengen.

Toegesneld ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over de bestuurder maar deze bleek behalve een nat pak geen verwondingen aan het voorval te hebben opgelopen. Zijn auto is daarin tegen afgeschreven.

Twee bergers hebben de auto met veel moeite uit het water weten te krijgen met een kraan. De auto staat inmiddels met vier wielen op het droge en wordt afgesleept.

De weg is inmiddels weer vrij gegeven en de automobilist is thuis gaan douchen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen