Overijssel

Explosie in keuken Brasserie Bloom in Deventer

DEVENTER – Bij Brasserie Bloom op winkelcentrum Colmschate in Deventer heeft woensdagochtend vlak voor het middag uur een explosie plaatsgevonden in de keuken. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Rond 11.45 uur kregen de hulpdiensten een verontrustende 112 melding binnen. Bij een brasserie op het drukke winkelcentrum, zou een explosie hebben plaatsgevonden in de keuken. Daar zouden op dat moment twee mensen aanwezig zijn. De brandweer rukte met drie voertuigen uit, ook meerdere politiewagens kwamen ter plaatse. Uit voorzorg werd er ook een traumahelikopter opgeroepen en een ambulance aangestuurd.

Bij aankomst van de brandweer bleek er inderdaad een kleine explosie in de keuken van de brasserie te zijn geweest. De twee mensen die in de keuken aanwezig waren, zouden met de schrik zijn vrij gekomen. De brandweer heeft de keuken veilig gesteld.

Op het moment van de explosie zaten er meerdere mensen op het terras zij moesten hals over kop het terras verlaten en hun drinken laten staan.

De politie heeft het terras afgezet met linten. De brasserie blijft voor zover bekend de gehele dag gesloten.

De oorzaak van de explosie is niet bekend. De keuken zou flinke schade hebben opgelopen.

De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks van het winkelend publiek.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen