Gelderland

Felle brand verwoest BMW en beschadigd andere woning en auto Rietdekkersdreef Apeldoorn

APELDOORN – Meters hoge vlammen. Dat is wat de bewoners van de Rietdekkersdreef in Apeldoorn zagen toen zij vanochtend uit hun raam keken. Twee geparkeerde auto’s stonden in brand en een woning werd al aangestraald door de vlammen.

Rond 05.00 uur werd de brand ontdekt. De buurtbewoners waarschuwden de bewoners van het desbetreffende huis waar de twee personenauto’s voor stonden. Zij wisten via de achterzijde van de woning zichzelf op tijd in veiligheid te brengen.

De toegesnelde brandweer trof ter plaatse een flinke vlammen zee aan. Om te voorkomen dat de vlammen de woning zouden bereiken, zette de brandweer direct in om uitbreiding te voorkomen. Met succes, desondanks liep de woning wel flinke schade op door de hitte en de vlammen.

De twee personenauto’s, een BMW en een Renault Clio liepen flinke schade op. De brand lijkt, gezien de schade, te zijn begonnen bij de BMW waarna deze is overgeslagen naar de Clio door de hitte.

De ravage in de voortuin van de woning is groot. Meerdere buurtbewoners werden wakker van de commotie. De bewoners zijn door buren opgevangen.

Een agent heeft van een van de bewoners een aangifte opgenomen. Brandstichting wordt namelijk niet uitgesloten. De politie gaat onderzoek doen en de forensische opsporing komt ter plaatse voor nader onderzoek.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben en eventuele camerabeelden hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen