Noord-Holland

Jongens (12 en 15) aangehouden voor dood man NDSM-plein Amsterdam

AMSTERDAM – De recherche heeft twee minderjarigen verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van een man die eind augustus in Amsterdam-Noord werd aangetroffen.

Omstanders vonden de man op het NDSM-Plein met een straattegel op zijn hoofd en zeer ernstig hoofdletsel. Aan deze verwondingen overleed hij een aantal dagen later in het ziekenhuis. De aangehouden verdachten – jongens van 13 en 15 jaar oud – worden in verband gebracht met meer geweldsincidenten in Amsterdam-Noord de afgelopen periode.

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus kreeg de politie rond 03.00 uur de melding van een zwaargewonde man met een straattegel op zijn hoofd op het NDSM-Plein. Het slachtoffer moest ter plaatse door hulpdiensten gereanimeerd worden en werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed de 42-jarige man uit Turkije op vrijdag 1 september. Hij laat vier jonge kinderen na.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen