Gelderland

Oude echtpaar raakt met auto te water bij Kasteel Cannenburch Vaassen

VAASSEN – Een ouder echtpaar is zondagmiddag bij Kasteel Cannenburch in Vaassen door een nog onbekende oorzaak met hun auto te water geraakt. Een van hen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 15.45 uur op de Maarten van Rossumplein. Het echtpaar wilde de parkeerplaats oprijden maar reed vlak voor de brug het water in. Omstanders schoten direct te hulp. De hulpdiensten rukte massaal uit na de 112 melding. Meerdere brandweerwagens waaronder een oppervlakte reddingsteam werden opgeroepen. Ook twee ambulances werden aangestuurd om de inzittenden na te kijken.

Bij aankomst bleken de twee inzittenden al uit het voertuig. Hierop konden de meeste hulpdiensten weer retour. Het ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over de inzittenden, een oudere man en vrouw. De vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De man kwam met de schrik vrij.

De auto raakte bij het ongeluk beschadigd en moet door een berger worden afgesleept.

Het incident trok veel bekijks van omstanders. Bij het kasteel was het aardig druk met vissers en wandelaars.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen