Zuid-Holland

Meerdere doden na schietpartijen bij Erasmus Ziekenhuis en woning in Rotterdam

ROTTERDAM – Bij meerdere schietpartijen in Rotterdam zijn volgens de politie meerdere doden gevallen. Exacte aantallen zijn nog niet bekend.

In een woning aan het Heiman Dullaertplein en in een leslokaal van het EMC aan de Rochussenlaan hebben twee schietpartijen plaatsgevonden. Hierna werd een deel van het Erasmus ziekenhuis ontruimd. De politie kwam in grote getallen ter plaatse en sloot de omgeving hermetisch af.

De politie liet vanmiddag weten dat de DSI (Dienst Speciale Interventies) een 32-jarige Rotterdammer heeft aangehouden. Hij zou hebben geschoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein en later in een leslokaal in het EMC ziekenhuis waar hij ook brand zou hebben gesticht.

Later vanavond zal de politie met een uitgebreid statement komen. Het is niet bekend hoeveel doden er zijn gevallen en waar. De politie gaat er ook van uit dat er niet meerdere schutters zijn.

Foto’s: AS media

Gerelateerde artikelen