Zuid-Holland

Politie: 2 doden en 14-jarig meisje zwaargewond na schietpartijen Erasmus ziekenhuis en woning in Rotterdam

ROTTERDAM – Zojuist heeft om 18:45 uur een persconferentie plaatsgevonden van de politie en de burgemeester van Rotterdam naar aanleiding van de schietpartijen eerder vandaag in een leslokaal in het Erasmus ziekenhuis en een woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam.

De politie maakte bekend dat bij de schietpartijen 2 doden zijn gevallen. Het gaat hierbij om een 39-jarige moeder en een 43-jarige man. De moeder bevond zich in de woning in Rotterdam. De 43-jarige man was een docent in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Ook raakte een 14-jarig meisje zwaargewond. Zij wordt nu in het ziekenhuis behandeld.

De eerste dode is te betreuren bij de woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam. Daarna vluchtte de verdachte naar het Erasmus ziekenhuis waar hij het vuur opende op een 43-jarige docent van het Erasmus.

Vlak na de schietpartij werd een groot deel van het Erasmus ziekenhuis ontruimd. Patiƫnten werden daarbij in rolstoelen en op bedden naar buiten gereden.

Na de schietpartij werd door de Dienst Speciale Interventies (DSI) een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij was een student bij het Erasmus ziekenhuis. Hij wordt verdacht van de schietpartijen en het stichten van brand. De politie is daarna het ziekenhuis binnengegaan en heeft het ziekenhuis grondig gecontroleerd op slachtoffers en mensen die zich verscholen hebben.

De verdachte is een bekende van de politie. Hij is in 2021 eerder veroordeeld voor dierenmishandeling. De politie gaat uit van een gerichte actie. Zijn motief is niet bekend.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen